Biztonságtechnika magas fokon

Nagyon fontos az emberi és tárgyi biztonság manapság. Nem hiába költenek a céget annyit biztonságtechnikai eszközökre, kellékekre, felszerelésekre, ma már szinte nincs olyan vállalat, amely ne foglalkozna ezzel kisebb-nagyobb mértékben.

Vannak kötelező elemei

Ráadásul a biztonságtechnikának vannak kötelező elemei is. Például, minden irodaház köteles tűzvédelmi tervet kidolgozni és használni, ez tulajdonképpen jogi kötelezettség, és a tűzvédelmi oktatás is az egy bizonyos céges létszám felett.

Mire jó egy beléptető rendszer?

A különféle beléptető rendszerek arra valók, hogy el tudjuk különíteni azon személyeket, akik egy adott területre be tudnak jutni, és azokat, akik nem. Mindenki tisztában van azzal, hogy mennyire komoly üzleti értékek vannak például egy bankban, és hogy ott mennyire nagy értékű tárgyak találhatók meg.

Miért használnak olyan sok helyen kamerákat?

Kamerát használni nagyon fontos lehet minden egyes épületkomplexum mellett. Ennek mi az oka? Alapvetően az, hogy ezen eszközök segítségével az adott területet tudjuk megfigyelni. A tárolási idő eltérő lehet, de többnyire 3 napig minden felvételt meg szoktak őrizni, annak érdekében, hogy ezek adott helyzetben visszakereshetők legyenek. Remek kamerák kaphatók például a Riarex kínálatában.

Rendszerben kell gondolkodni

Nagyon fontos, hogy megtanuljunk rendszerben gondolkodni, ha biztonságtechnikával szeretnénk foglalkozni. Egy rendszer megközelíthetőségét, sebezhetőségét, és összetettségét kell tudni elemezni, amihez kockázatelemző képességek és jó adag szakmai tudás lehet szükséges.

Egyvalamit ne felejtsünk el: az emberi biztonság rendkívül fontos, emberek sérülhetnek meg, ha nem megfelelően alakítunk ki egy ilyen rendszert.  

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.