Megéri gépeket kölcsönözni, vagy sem?

Jó ötlet-e gépeket kölcsönözni? Mit gondolnak erről a témáról legtöbben? Szerkesztőségünkhöz sokszor érkezett már be ez a kérdés – és mindig fontos volt azt megválaszolni. Mivel rengeteg emberben merült fel kérdésként, ezért döntöttünk úgy, hogy ezen rövid cikk keretein belül szeretnénk elmagyarázni, hogy pontosan miért és mikor érdemes gépet kölcsönözni.

Egyáltalán – mire jó a kölcsönzés?

Mire jó a gépkölcsönzés? Amikor egy gépre lenne szükségünk, két lehetséges opciónk van – megvesszük, vagy pedig kikölcsönözzük egy rövid időre. A kölcsönzés remek opció lehet, ha alkalomszerű használaton törjük a fejünket.

Mik a leggyakrabban kölcsönözhető géptípusok?

Ez mindig az adott vállalkozástól függ – de a legtöbben építőipari és mezőgazdasági gépeket értékesítenek ilyen formában. Nagyon fontos lehet meggondolni, hogy pontosan milyen típusú gépekre lenne szükségünk, akár márka szerint, hisz ez nagyban behatárolja, hogy melyik cégtől kérünk ajánlatot.

Mikor nem érdemes kölcsönzőhöz menni?

Abban az esetben jobban járunk egy saját termékkel, ha gyakran kellene az adott gépet használni. Például, ha minden építkezésen betont kellene keverni, akkor jobban járunk abban az esetben, ha megvesszük a megfelelő teljesítményű terméket.

Hány gépkölcsönző van a környéken?

Általában viszonylag kevés cég foglalkozik kölcsönzéssel, ennek köszönhetően jó eséllyel legfeljebb 2-3 cég ajánlatait tekinthetjük meg az interneten. A kölcsönzés persze rendkívül egyszerű – csak fel kell hívnunk telefonon az adott vállalatot, cég vezetőjét, és el kell mondanunk a pontos igényeinket, hogy mikorra, milyen gépet szeretnénk kölcsönözni.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.