A falusi életnek van egy nagyon különleges eseménye, melyet úgy hívunk, hogy disznóvágás. Mindig jó hangulatban telik, és a régi baráti kapcsolatok kiújulnak.
A jó beszélgetésen és a régi emlékek felelevenítésén kívül van még egy dolog, ami nagyon fontos, hogy megfelelő legyen: ez pedig a disznó feldolgozása. Ha rossz lesz a pörkölt, vagy a kolbász, akkor gyakorlatilag biztosra vehető, hogy a vágás rossz emlékként fog megmaradni a közösségben.
Ezért nagyon fontos, hogy megfelelően felkészüljünk a nagy eseményre. Ehhez szerettünk volna pár tippet adni ezen cikkünkben.
Mindig vásároljunk fűszereket
A fűszerkeverék nélkül nem fogunk tudni ízletes kolbászt készíteni. Kell bele só, bors, kömény és fokhagyma: de ezeket is a megfelelő mennyiségben kell a végtermékbe tenni.
A legjobb ötlet talán az lehet, ha valamilyen előre elkészített fűszerkeveréket használunk, amelyet egy az egyben a pörköltbe és a szalámiba rakhatunk.
Vásároljunk megfelelő gépeket
Mindig vegyünk olyan hentesipari gépeket, melyek arra használhatók, hogy a húst fel tudjuk dolgozni. Ilyen lehet például a darálógép, klipszelő fogó, vagy pedig a hőmérő, mely arra használható, hogy a környezeti előírásokat be tudjuk tartani.
Legyen mibe tölteni a kolbászt
Mindig gondoskodjunk műbélről vagy igazi bélről, hogy legyen mibe a hurkát, krionlint, kolbászt vagy májast tölteni. Mindig más és más a helyes elvárás: nem mindennek elég a műbél.
Ne feledkezzünk meg a jó hangulatról!
Mindig gondoskodjunk arról, hogy jó legyen a hangulat az esemény közben. Legyen nálunk egy kis bor, pálinka, és legyenek székek, hogy tudjunk közben üldögélve beszélgetni.
Látogassunk el az alábbi oldalra – részletes összefoglaló: https://bollershop.hu/disznovagas-arak-koltsegek-legfontosabb-kellekek/