Ha otthon akarunk dolgozni, Home Officeban, mi lehet a segítségünkre?

Abban az esetben, ha otthon szeretnénk dolgozni, szükség lesz egyfajta önfegyelemre és rutinszerű napi életvitelre. Ha ezekkel nem rendelkezünk, akkor nem is várhatunk igazán sok jót: az viszont gyakorlatilag teljesen biztosra vehető, hogy néhány praktikus tanácsot érdemes megfogadni.

Legyen egy meghatározott bioritmusunk

Mindig legyen egy bioritmusunk. Minden esetben gondosan ügyeljünk arra, hogy adott időben keljünk és feküdjünk. Ne legyen olyan, hogy valaki délután két órakor kel fel, és utána hajnali háromig dolgozik.

Azok az emberek, akik jó bioritmussal rendelkeznek, mindig képesek arra, hogy az idejüket jól osszák be, valamint azzal hatékonyan tudjanak gazdálkodni.

Mindig legyen jól felszerelve az „otthoni iroda”

Mindig legyen jól berendezve. Minden esetben, kivétel nélkül. Legyen ott egy jó monitor és egy íróasztal. De az íróasztalról sem hiányozhatnak az irodából ismert szokásos kellékek: például a golyóstollak és a hibajavítók.

Ne vonják el az egyéb dolgok a figyelmünket a munkáról

Fontos, hogy soha ne történjen olyan, hogy más, egyéb dolgok elvonják a figyelmünket a munkáról. Nem lehet a gyerek vagy a mindennapi bulvár a középpontban, ilyenkor el kell határoznunk, hogy a munkánkkal fogunk foglalkozni. Ettől persze még nyugodtan tarthatunk kisebb szüneteket, ha szeretnénk.

Legyen rendes a kommunikációnk

Más csapattagokkal legyen rendes a kommunikációnk. Beszélgessünk másokkal rendszeresen, és ügyeljünk arra külön, hogy mindig legyél elég szocialitás a munkánkban, különben az egy idő után teljesen monotonná fog válni. Ez pedig nagyon veszélyes lehet.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.